Virtuaalivierailuilla Haaga-Heliassa ja Aalto-yliopistossa

3d-laboratorio

Helsingin medialukiossa on syksyn aikana päästy kokeilemaan uutta teknologiaa yhteistyössä Elisan, Haaga-Helian ja Aalto yliopiston kanssa. Ideana kokeiluissa on ollut testata 5G-yhteyden ja 360°-kameran soveltuvuutta virtuaalivierailuihin näin etäaikana.

23.10.2020 kolme koulumme opiskelijaa ja yksi opettaja suuntasivat Haaga-Helian Pasilan toimipisteeseen pelaamaan talousmatematiikkaan liittyvää Pakohuone-peliä, jota johti Haaga-Helian puolesta laskentatoimen lehtori Jere Peipponen. Elisalta paikan päälle tuotiin 360°-kamera, joka 5G-yhteyden kautta lähetti kuvaa koululle. Ryhmän muut opiskelijat olivat seurasivat peliä koululta. Opiskelijat pääsivät siis koulun luokasta näkemään pelitilanteen ja auttamaan Pakohuone-peliä pelaavia opiskelijoita.

Todistus pakohuonepelistä

28.10.2020 vuorossa oli virtuaalivierailu Aalto-yliopiston Satelliittilaboratorioon. Avaruusfysiikan professori Esa Kallio ja tohtoriopiskelija Leo Nyman kertoivat Aallon satelliittihankkeista ja avaruustutkimuksesta, ja jälleen 360°-kameralla kuvattua esitystä seurattiin Medialukiossa livenä VR-laseilla ja huipputarkalla 8K-näytöllä. Medialukiolaiset pääsivät läheltä katsomaan, millaisia satelliitteja Aallossa on valmistettu. Tällä hetkellä Aallossa kehitellään Aalto-3-nanosatelliittia.

10.11.2020 yhteys koululle otettiin jälleen Haaga-Heliasta, mutta tällä kertaa 3D-laboratoriosta. Heikki Hietala esitteli koulun päässä virtuaalivierailua seuranneille opiskelijoille 3D-teknologian hienouksia. Opiskelijat pääsivät näkemään mitä kaikkea 3D-tulostimella pystyy tekemään, kun apuna käytetään Blender-mallinnusohjelmaa – vain mielikuvitus on rajana. 

Ilman pieniä teknisiä ongelmia ei tälläkään kertaa säästytty, mutta joka tapauksessa kokeilu herätti ideoita ja mielikuvia teknologian mahdollisuuksista ja etäyhteyksien käytöstä opetuksessa. 

Yhteistyö Aalto yliopiston avaruustekniikan laboratorion kanssa
https://www.aalto.fi/fi/uutiset/avaruustekniikan-laboratoriossa-kokeiltiin-5gta-huipputarkkaan-etaluentoon

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s