Zagrebin debattimatka pähkinänkuoressa

Helsingin Medialukion järjestämällä yhdistelmäkurssilla oli mahdollisuus päästä väittelemään kansainvälisessä tapahtumassa, Zagrebissa. Melusta lähti Kroatiaan edustamaan 12 oppilasta ja kaksi opettajaa, joista oppilaat olivat jaettu kolmeen debattiryhmään. Suunnitelma oli matkustaa Kroatiaan viikko ennen WHO:n (World Holidays Open) 2019 kilpailua, harjoitellaksemme kilpailua varten.

Päivät olivat hektisiä: Aamusta menimme Zagrebin yliopiston biokemian laitokselle harjoittelemaan debatointia, jonka jälkeen Laura Vuorela esitteli ja antoi tiukkaa analyysiä Zagrebin kulttuurista, historiasta sekä infrastruktuurista. Tämän jälkeen oma aika alkoi, joka suurimmaksi osaksi oli debattimuistiinpanojen hiomista. Kuitenkin myös hauskanpito Kroatian pääkaupungin uumenissa oli välttämätöntä.

Viikonlopun partaalla kisat alkoivat. Debattikilpailuihin oli osallistunut peräti 14 eri maata. Kahden päivän aikana meidän tuli väitellä kuudesti. Kilpailut olivat laadultaan korkeatasoisia, mikä selittää miksi MeLu ei pärjännyt niissä, mutta meidän päämäärä oli erilainen; Halusimme ylittää itsemme, jossa kaikki onnistuivat. Kurssin ensimmäisellä tunnilla kaikki ihmiset eivät edes kyenneet esittelemään kunnolla itseään, mutta kisoissa samat henkilöt puhuivat lähes seitsemän minuuttia englanniksi Venäjän geopolitiikasta.

Omasta mielestäni matka oli kaikille opiskelijoille sekä hyödyllinen että hauska. Kisat osoittivat minulle, kuinka iso asia väittely on maailmalla, sillä se ei ole hirveän suosittua täällä Suomessa. Tämä matka antoi mahtavia eväitä tulevaisuuteen, esimerkiksi argumentaatiovälineitä, sujuvaa asioiden esittelyä sekä suomeksi että englanniksi ja asioiden katsomista monista eri näkökulmista.

Oskari Lehtonen

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s