Le journal belge – päiväkirja ranskankielisen Belgian leirikoulusta

LUNDI LE 30 SEPTEMBRE

 

Kello 5.45 oli sovittu tapaaminen lentokentällä. Moni näytti olevan yllättävän energinen aikaisesta herätyksestä huolimatta. Teimme nopeasti lähtöselvityksen ja lähdimme turvatarkastukseen. Turvatarkastuksen läpäisyn jälkeen useat meistä menivät Espresso Houseen syömään aamupalaa. Lentomatka meni rauhallisesti. Ehdimme ottaa jopa päikkärit. 

dav

Ryhmä Grand-Placella

sdr

Belgialaisia vohveleita

Lentokentältä päästiin nopeasti junalla hotellille ja matkalla juna-asemalta kauniita Brysselin maisemia seuraten. Rautatieasemalta kävelimme lyhyen matkan hotellille, jätimme sinne matkatavaramme sekä lähdimme lounaalle Chez Leoniin ja sieltä Grand-Placelle. Grand-Placella otimme kuvia eri kiltojen taloista ja kävelimme vähän matkan päähän Manneken Pisille, jossa nautimme myös ensimmäiset, vaan ei viimeiset, vohvelit!

Iltapäivällä Melun entinen vaihto-oppilas, Liana, tuli tapaamaan meitä hotellille. Jotkut oppilaat kiertelivät ja kävivät syömässä hänen kanssaan. Samalla muut menivät omissa porukoissaan kiertelemään ja syömään.

 

Katja P, Alli, Viivi

 

MARDI LE 1er OCTOBRE

 

Tiistain vietimme  tutustuen Euroopan Unionin rakennuksiin. EU-liput näyttivät olevan puolitangossa Jacques Chiracin hautajaispäivän vuoksi. Koko tiistain satoi vettä. 

dav

Euroopan komissio

 

Ensimmäiseksi vierailimme Brysselissä sijaitsevassa Helsinki EU-Officessa.Toimistolla saimme perusteellisen esityksen Konsta Ylimaunulta. Esityksessä hän kertoi Helsinki EU-Officen toiminnasta, hänen omista työtehtävistään ja Euroopan parlamentista. Hän kertoi myös siitä, miten Helsinki EU-Officen yhteistyö toimii suomalaisten yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen sekä maakuntien välillä.Hän rohkaisi meitä tulevaisuudessa seuraamaan omaa polkuamme ja opiskelemaan monipuolisesti eri aloja.

  

 

Euroopan parlamentti

Kattavan esityksen jälkeen menimme syömään porukoissa. Meidän kohteeksi valikoituibrasserie nimeltä The Beer Factory. Siellä söimme oikein hyvin. Ruokailun jälkeen kokoonnuimme Euroopan Parlamentin – Parlement Européen läheisyyteen. Siellä meille esiteltiin miten parlamentti toimii ja mistä/keistä se koostuu. Pääsimme jopa vierailemaan ja ottamaan valokuvia parlamenttisalissa.

Esittelyn jälkeen oli vuorossa kierros joko Magritte-museossa tai Sarjakuvamuseossa. Belgialaisen taiteilijan René Magritten töihin olimme tutustuneet jo Suomessa Amos Rexin näyttelyssä keväällä, joten oli kiinnostavaa verrata näkemiämme töitä näihin töihin. Sarjakuvamuseossa oli esillä mm. Tintti ja Smurffit, joista niistäkin tiesimme jo entuudestaan kurssilla pidetyn esitelmän vuoksi.

 

Inka, Henna, Jessica

 

MERCREDI LE 2 OCTOBRE

 

Ranskankielisen Belgian leirikoulun kolmantena päivänä suunnitelmissa oli matkata Namurin kaupunkiin. Aamulla päivä kuitenkin näytti alkaneen huonosti. Koordinaatiokyky oli hukassa, kaadettiin sähköpotkulautoja ja kadulla rahaa pyytävien rahakuppeja. Alli jäi melkein auton alle ja kaakaojauhetta ei löytynyt aamupalapöydästä. Kerrassaan hieno aloitus. Käveltiin juna-asemalle aikaisin, ja jouduttiin odottamaan junaa vartti ennen kuin junamme saapui. Junalla liikkuminen Belgiassa oli aina todella kätevää!

FIFF 2019 kuva 2

FIFF 2019

Tunnin junamatkan jälkeen kävelimme erääseen Namurin filmifestivaalien toimipisteistä ja seurasimme mielenkiintoista lähetystä sillä välin kuin Smariksi nimetty rakas opettajakaksikkomme osti leffaliput joukkiollemme.

Seuraavaksi menimme kirkkoon katsomaan kuinka filmikoulu IAD Louvainin oppilaat esittelivät meille elokuvan kuvausta liikkuvalla kameralla.

Päätimme lounastaa omissa porukoissamme, jonka jälkeen lähdimme katsomaan filmifestivaaleihin liittyvän ranskankielisen keskusteluohjelman tekemistä.

 

FIFF Namur

Namurin filmifestivaali 2019

Lopuksi pääsimme katsomaan festivaaleilla esiintyviä elokuvia. Osa meni katsomaan kanadalaista “Jeune Juliette” – elokuvaa ja loput “Gainsbourg”- nimistä elokuvaa samannimisen muusikon elämästä. Kumpikin elokuva oli tietysti ranskan kielellä! Elokuvien jälkeen eksyskelimme reittimme takaisin juna-asemalle. Junamatka takaisin Brysseliin kului nopeasti.

 

 

Minna, Hansu, Aurora

 

JEUDI LE 3 OCTOBRE

 

Täyttävän aamupalan jälkeen  lähdettiin Brüggeen  junalla. Brügge on Belgian flaaminkielisellä puolella oleva kaupunki, jossa on paljon erilaisia kanavia ja sitä kutsutaan Pohjoisen Venetsiaksi. Aivan upea kaupunki, joka muistuttaa Hollantia ja se johtuu siitä, että Brugge sijaitsee vain 17km päässä Hollannista. 

Ensin kävelimme kaupungissa ja ihastelimme piparkakkutyyppisiä taloja, kauniita kirkkoja, söpöjä katuja ja houkuttelevia kauppoja. 

Myöhemmin meillä oli ruokatauko, jolloin söimme pastaa, salaattia ja jopa kania oluessa! Myöhemmin ehdittiin käydä ihanassa  joulukaupassa, josta ostettiin tuliaisia perheelle. Sen jälkeen lähettiin junalla takaisin Brysseliin. Iltapäivällä työstimme hotellilla meille annettuja tehtäviä. Oli erittäin kiva ja hauska päivä tänäänkin!

 

Hilkka, Katja D, Millena

 

VENDREDI LE 4 OCTOBRE

 

Namur linnoitus 2

Matkalla kukkulalle

Päivä alkoi aamiaisen jälkeen junamatkalla taas Belgian ranskankieliselle puolelle eli Walloniaan, aurinkoiseen Namuriin, jossa kävimme heti ensimmäisenä valtavalla kukkulalla jonka päällä sijaitsee  linnoitus Citadelle. Puolessa välissä matkaa törmäsimme ”Searching For Utopia” nimiseen patsaaseen joka esittää miestä ratsastamassa kultaisella kilpikonnalla.

 

Namur linnoitus

Citadelle

 

Matka kukkulan huipulle oli rankka ja saimme kivuta sinne kävellen pitkiä portaita pitkin pysähdellen välillä ihailemaan maisemia ja ottamaan kuvia.

 

 

 

Lounastauon jälkeen osallistuimme taas FIFF 2019- filmifestivaaleille : kaikki menivät katsomaan elokuvaa “Adam”, joka oli arabiankielinen, ranskaksi tekstitetty kuvaus marokkolaisen naisen asemasta. Toisia meistä elokuva kosketti kovastikin. Elokuvan jälkeen palasimme ripeästi takaisin Brysseliin, koska meillä oli varattu yhteinen päivällinen ravintolassa Mozart. Siellä suurin osa valitsi spare ribbs- menun, jossa ribbsejä ja uuniperunoita sai syödä niin paljon kuin pystyi! Opettajamme jakoivat myös jokaiselle “palkinnot” opintomatkasta, kuten taiteentuntijoille ja kielitaitoisille herrasmiehille…

 

Oskari, Eero, Antti

 

SAMEDI LE 5 OCTOBRE

 

Lauantaina saatoimme pakata tavaroitamme vielä aamulla ennen aamupalaa. Tämän päivän viimeinen tutustumiskohde oli vielä le Musée du Chocolat aivan Manneken Pis-patsaan lähellä, jonka opiskelijamme halusivat ehdottomasti nähdä. Kiertelimme siellä vapaasti ja tutustuimme suklaan historiaan, maistelimme erilaisia suklaita ja kuuntelimme valitsemallamme kielellä audio-opastusta. Ystävämme Liana tuli tapaamaan meitä vielä suklaamuseoonkin ja viettämään aikaa kanssamme.

Ennen lentokentälle lähtöä meillä oli vielä jonkin verran aikaa kierrellä itseksemme. Lopulta kokoonnuimme hotellille, haimme matkatavaramme ja suuntasimme – jälleen kerran – rautatieasemalle Gare Centrale. Kotimatka sai alkaa. Palautekyselyn mukaan upea porukkamme oli tyytyväinen matkan organisointiin, mahdollisuuteen tutustua uuteen kulttuuriin ja uusiin melulaisiin. MERCI A VOUS TOUS!

 

Sari ja Mari

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s