Ira-abi kehottaa opiskelemaan tasaisesti koko lukioajan

Abi Ira Laihanen kehottaa opiskelemaan tasaisesti koko lukioajan.

Ira Laihanen kehottaa opiskelemaan tasaisesti lukioajan.

Abihaastattelussa Ira Laihanen kertoo näkemyksiään lukiovuosista ja antaa vinkkejä nuoremmille. Ruotsin ja historian ylioppilaskokeet ovat jo takana, ja keväällä edessä on äidinkielen, englannin, yhteiskuntaopin ja matematiikan koitokset.

Mistä oppiaineesta olet lukiossa pitänyt erityisesti ja miksi?

Lempiaineitani ovat olleet historia ja yhteiskuntaoppi jo yläasteesta saakka. Lukiossa on ollut todella hyvät opettajat. En osaa sanoa tarkkaa syytä miksi, mutta ne ovat aineita, jotka kiinnostavat minua. Olen alkanut pitää myös matematiikasta todella paljon.

Mistä saat motivaatiota opiskeluun?

Kivat aineet motivoivat itsessään. Olen aina halunnut pärjätä koulussa todella hyvin, joten sekin motivoi omalta osaltaan. Haluan saada kokeista hyviä numeroita.

Montako tuntia päivässä aiot lukea kevään kirjoituksiin?

Keväällä suunnitelmani on lukea kirjoituksiin lukupäivinä 68 tuntia päivässä ja saatan pitää pari vapaapäivää viikossa.

Mitä mieltä olet sähköisistä ylioppilaskokeista?

En ole itse kirjoittanut vielä mitään sähköisesti. Tulen kirjoittamaan sähköisesti keväällä yhteiskuntaopin. Minulla ei ole siitä vielä omakohtaista kokemusta, mutta olen kuullut siitä paljon positiivista muilta opiskelijoilta. Sähköinen ylioppilaskirjoitus on toimiva ainakin reaaliaineissa. Esseiden kirjoittamisessa kädet väsyvät, kun kirjoittaa kuusi tuntia melkein taukoamatta. Koneella on helpompi muokata tekstiä.

Oletko ollut jossain Medialukion vapaaehtoisryhmässä tai tiimissä mukana?

Olen ollut mukana monissa ryhmissä. Tällä hetkellä olen opiskelijakunnan hallituksessa taloudenhoitaja. Se on ollut mukavaa ja olen pitänyt siitä, että on päässyt vaikuttamaan koulun asioihin. Olen mukana myös tapahtumaryhmässä ja mediaryhmässä, mikä on ollut kivaa. Tapahtumaryhmässä järjestimme tänä vuonna Meluweenin. Puurojuhla on tulossa.

Minkä ohjeen antaisit lukion ekaluokkalaisille?

Tehkää läksyt ja kuunnelkaa kursseilla. Töitä kannattaa tehdä tasaisesti koko lukion ajan, koska se palkitaan ylioppilaskokeissa. Kokeeseen on kivempi mennä, kun olet tehnyt koko kurssin ajan töitä. Lukio-opiskelu on vaikeaa ja raskasta, mutta yrittäkää jaksaa.

Mikä on mottosi tai elämän ohjeesi?

Tehkää sitä, mikä itsestä tuntuu hyvältä. Yrittäkää löytää kultainen keskitie itsellenne!

Mitä suunnitelmia sinulla on lukion jälkeen?

Jatkosuunnitelmat ovat vielä vähän auki. Haluaisin mennä yliopistoon. En ole kuitenkaan päättänyt vielä, haenko Suomeen vai ulkomaille Skotlantiin. Haluaisin Helsingin yliopistoon, jos se on mahdollista. En ole varma, mitä haluaisin opiskella, mutta yhteiskunnalliset asiat kuten valtiotieteet kiinnostavat minua. Haluaisin hyödyntää ja opiskella lisäksi myös matematiikkaa.

Mikä on ollut paras kokemuksesi Medialukiossa?

Melu on ollut todella hyvä paikka ja olen nauttinut täällä olosta. Tämä on ollut ihana koulu. Koulu on antanut minulle paljon. Parhaana kokemuksena on grillijuhlat, jotka järjestimme koulun sisäpihalla viime keväänä. Järjestely vaati paljon työtä, mutta päivä onnistui lopulta täydellisesti. Opiskelijat tykkäsivät siitä todella paljon.

Teksti: Markus Leskinen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s