Ensimmäisen vuoden opiskelijoiden ajatuksia lukiovuoden alusta

Kävimme toisen jakson alussa haastattelemassa koulumme uusia opiskelijoita ja kysymässä heidän mielipiteitään lukion aloittamisesta ja siihen liittyvistä asioista.

Ensimmäinen haastateltava sanoi, että lukion ilmapiiri on kiva. Lisäksi hän painotti sitä, että kurssivalinnat olivat todella vaikeita ja monimutkaisia. Olemme täysin samaa mieltä hänen kanssaan. Kurssivalintoja oli vaikea tehdä niin, että kurssivalinnoista saisi hyvän lukujärjestyksen.

Toinen haastateltava oli hyvin samalla linjalla ensimmäisen kanssa. Hän sanoi, että lukion aloittaminen ja varsinkin kurssivalinnat olivat vaikeita juuri sen takia, että se oli monimutkaista.

Kolmas haastateltava ei ilmaissut mielipidettään kursseista vaan sanoi, että lukion alku on ollut mukava. Hän myös kertoi, että läksyjä tulee paljon, mutta oppitunnit ovat helppoja. Neljäs haastateltava sanoi, että lukion aloittaminen oli jännää ja erilaista verrattuna yläkouluun.

Meidän kirjoittajien mielestä lukion aloittaminen oli erilaista kuin peruskoulun ja kurssien valitseminen oli monimutkaista. Paras asia lukiossa yläkouluun verrattuna on yleinen vapaus. Vapaudella tarkoitamme sitä, että lukiossa ei ole yhtä paljon ohjattuja tunteja vaan saa itse tehdä tehtäviä ja muistiinpanoja omaa tahtia. Myös yleinen lukiossa oleminen, läksyt ja kokeet toimivat paremmin “vapauden” takia. Koeviikon ansiosta ei myöskään tarvitse aina stressata kokeista, vaan kokeet on kasattu yhteen pieneen ajanjaksoon.

Kaiken kaikkiaan lukio on paljon parempi kuin yläkoulu.

Kirjoittajat: Aleksi Karppinen ja Arttu Iivari

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s