Leirikoulu Roomaan

Kuva: Taneli Julku

Kuva: Taneli Julku

 

Koulumme järjesti leirikouluretken Italian pääkaupunkiin Roomaan lokakuussa 2014. Leirikoulu käsitteli Rooman värikästä ja unohtumatonta historiaa. Matkalle lähti kaksi historian opettajaa Kimmo Päivärinta ja Laura Vuorela ja 16 opiskelijaa. Leirikoulu kesti kahdeksan päivää, joista yksi päivä ja yö vietettiin Pompeijissa. Roomassa tutustuimme kaupunkiin ja sen historiaan käymällä museoissa, kirkoissa ja muissa historiallisissa kohteissa. Päivät olivat pitkiä mutta todellakin sen arvoisia.

Kuva: Taneli Julku

Kuva: Taneli Julku

Ensimmäisenä päivänä aiheena oli antiikki ja Roomaan tutustuminen. Päivämme alkoi aamuyhdeksältä, ja ensimmäisenä kohteena oli Museo Capitolium. Vierailimme samana päivänä myös Forum Boariumissa, Hercules-temppelissä ja Bocca della Veritalla. Söimme lounaan koko porukan kanssa yhdessä italialaisessa ravintolassa nimeltä Trastevere. Opiskelijoiden tilauslistalla olivat perinteiset italialaiset pizzat ja pastat.

Kuva: Taneli Julku

Kuva: Taneli Julku

Ensimmäisen kattavan päivän jälkeen ennen päivän lopetusta meille informoitiin hotellissa seuraavan päivän ohjelmasta. Aiheena oli antiikin kulttuuri. Tiedossa oli vierailut Forum Romanumissa ja Palatinus-kukkuloilla. Päivän ohjelmaan kuului myös vierailu gladiaattoreista tunnetulla Colosseumilla, Caracallan kylpylässä ja maailman tunnetuimmalla historiallisella hevosajoareenalla Circus Maximuksella. Vierailujen jälkeen suunnistimme itse Circus Maximukselta takaisin hotellille. Lepäsimme hetken hotellilla, ja tämän jälkeen suuntasimme ryhmän kanssa läheiseen ravintolaan syömään.

Kuva: Juuso Kilpi

Kuva: Juuso Kilpi

Kolmantena päivänä lähdimme junalla tutustumaan Napoliin. Napolissa tutustuimme kaupungin infrastruktuuriin, vierailimme Napoleonin arkeologisessa museossa ja hankimme kuvamateriaalia sähköistä kirjaa varten. Napolissa pääsimme myös nauttimaan kaupungin kuuluisasta pizzasta.

Illalla Napoli-vierailun päätyttyä matkamme johti reissun parhaimpaan kohteeseen eli Pompeijiin. Siellä tutustuimme kaupunkiin ja sen historiaan. Vietimme yön hotellissa, jossa meillä oli iso uima-allas ja upeat vuoristonäkymät. Neljäs päivä meni Pompeijin parissa, ja illalla suuntasimme takaisin Roomaan.

Kirkon kehitys katakombeilta vallan huipulle oli viidennen päivän teema. Vierailimme San Clementen-, Santa Marian- ja Pietarin kirkolla. Päivään kuului myös visiitti Mithran alttarilla.

Toiseksi viimeinen päivä vietettiin renessanssin tunnelmissa. Aamu aloitettiin kattavalla aamupalalla ja tapaamiskohteeksi valittiin Capitoliumin kukkula. Sieltä suuntasimme yhdessä Suomen Rooman instituuttiin Villa Lanteen. Tutustuimme instituutin toimintaan suomalaisen Simo Örman opastuksella.

Kuva: Julia Jaakkola

Kuva: Julia Jaakkola

Viimeisenä päivänä jakauduimme neljän ryhmiin, koska luvassa oli kaupunkisuunnistusta. Suunnistuksessa käytössämme olivat koulun Ipadit, jotka ohjasivat ryhmiä eri tehtäväpisteisiin ympäri Rooman kaupunkia. Jokaiseen pisteeseen kuului aiheeseen liittyvä tehtävä. Suunnistuksen teemana oli barokki. Suunnistus päättyi Pietarin kirkolle, josta opiskelijat matkasivat shoppailemaan ja viettämään aikaa yhdessä.

Kuva: Irena Liivamägi

Kuva: Irena Liivamägi

Rooma-reissu oli avartava ja ikimuistoinen kokemus. Tutustuin uusiin ihmisiin ja opin kaupungin historiasta. Jos samanlainen mahdollisuus ilmenee, ota siitä kiinni!

Kuva: Irena Liivamägi

Kuva: Irena Liivamägi

 

Teksti: Sampo Tuisku

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s